×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/10/06 - 08:43
  • بازدید : 64
  • تعداد بازدید : 63
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست تخصصی تغییر اقلیم و پیامدهای آن در ایجاد زلزله برگزار شد

نشست تخصصی تغییر اقلیم و پیامدهای آن در ایجاد زلزله برگزار شد

 

یکشنبه 5ام دی ماه سال 1400 همزمان با روز ملی ایمنی در برابر زلزله، نشست تخصصی "تغییر اقلیم و پیامدهای آن در ایجاد زلزله"، توسط گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریت های دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد.

 

در ابتدا سرکار خانم دکتر کتایون جهانگیری مدیر محترم گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریت های دانشکده ضمن عرض تشکر و قدردانی از زحمات دست اندرکاران برگزاری این نشست، گفتند امیدوارم بتوانیم با برگزاری این گونه نشست ها تعامل خوبی با اساتید حوزه های مختلف در موضوعات حوزه حوادث در بلایا داشته باشیم.

سپس خانم دکتر مهری اکبری دانشیار محترم دانشگاه خوارزمی، با موضوع تغییر اقلیم و مخاطرات محیطی سخنرانی کردند.  ایشان ضمن بیان انواع مخاطرات تاثیرگزار بر زندگی انسان از جمله مخاطرات آب  و هواشناختی، زمین شناختی، انسان زا و ناشی از توسعه فن آوری، به بیان رخدادهای فرین متاثر از تغییر اقلیم پرداختند. سپس میانگین رواناب کشور و افت میزان آن در کشور را بیان کردند. دکتر اکبری گفتند: نرخ افزایش دمای هوا در 30 سال اخیر نسبت به 60 سال گذشته حدود 2 برابر سریع تر شده است و نرخ کاهش بارش کشور نیز در 30 سال اخیر حدود 4 برابر سریع تر از میانگین کل دوره بوده است. وبا توجه به اینکه اجتناب از این مخاطرات طبیعی غیر ممکن و آسیب پذیری ناشی از این مخاطرات رو به افزایش است، لزوم حرکت به سمت مدیریت چندجانبه مخاطرات طبیعی مورد تاکید می باشد.

وی در خاتمه گفت تغییر اقلیم یک موضوع بین رشته ای است و نیازمند همکاری همه جانبه همه متخصصین این حوزه است.

در ادامه نشست آقای دکتر مهدی صفری استادیار گروه سلامت در بلایا و فوریت های دانشکده به موضوع حکمرانی در تغییر اقلیم و زلزله پرداختند. ایشان در ابتدا توضیحات مبسوطی در خصوص تغییر اقلیم و پیامدهای آن ارائه نمودند و بربحث سازگاری و سازگاری با طبیعت و استفاده درست از منابع و توجه به آیندگان تاکید کردند. دکتر صفری گفتند این موضوع، لزوم مسئولیت پذیری تک تک افراد را می طلبد. وی استفاده از منابع انرژی های نو، توجه به بازیافت، حمل و نقل با وسایل برقی و ... را مورد توجه قرار داد.

سخنران بعدی نشست، آقای دکتر نعمت حسنی استاد دانشگاه شهید بهشتی، با موضوع چالش های بیمه در تغییر اقلیم سخنرانی کردند. ایشان با ذکر آمار و ارقام خسارت های ناشی از بلایای طبیعی که مهم ترین آن ها سیل و زلزله است بر لزوم توجه جوامع بر موضوع بیمه تاکید کردند. دکتر حسنی گفتند کشورهای اروپایی و آمریکا مدل های بیمه ای مختلفی را برای مردم در مقابل بلایا طبیعی در نظر گرفته اند. که توجه مسئولین کشور ما را نیز بر موضوع بیمه می طلبد.

در انتها، آقای دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده و رئیس مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم، به موضوع بحران آب در کشور و تغییرات اقلیم پرداختند. دکتر محسنی ضمن بیان منابع آب موجود در کره زمین به چرخه هیدرولوژی آن پرداختند سپس با بیان آمار و ارقام بارش های جهانی، گفتند ایران سرزمین خشک و نیمه خشک با نزولات بسیار کم است. و سال آبی 1400 را خشک ترین سال آبی در 53 سال اخیر دانستند. ایشان در ادامه با بیان آمار مربوط به افت سالانه آب های زیرزمینی و کسری آب موجود در استان تهران، شرایط را بحرانی بیان کردند.

ایشان در خاتمه راهکارهای خروج از این شرایط بحرانی در کشور را شامل موارد زیر دانستند:

-          بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب ها

-          تجدیدنظر در سیاست های کشاورزی

-          نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه ها

-          مسدودسازی چاه های غیرمجاز

-          تغذیه مصنوعی دشت های ممنوعه

-          کنترل و هدایت سیلاب های ناگهانی برای تغذیه آبخوان ها

-          این نشست با طرح سوال از سوی دانشجویان و پاسخگویی اساتید محترم، به کار خود پایان داد.

 

 

  • گروه خبری : عمومی,اختصاصی,عمومی,خبری
  • کد خبر : 111906
کلید واژه
تنظیمات قالب